Οι Pan - Pot στον f1rst. (Special Perfomance)

Την Πεμπτη, 18/4 στις 22:00 συντονησου στον f1rst για να ακουσεις το special perfomance των Pan Pot απο την συναυλια που εδωσαν στο Creamfields του Peru.

Pan Pot? Who the f@ck are these guys?



Το pan-pot είναι ένα απλό, καθημερινό κουμπί, που κινείται από πλευρά σε πλευρά και τίποτε άλλο. Οι Pan-Pot, από την άλλη, είναι ένα καταπληκτικό και πολυδιάστατο duo από το Βερολίνο που κάνει τους οπαδούς της house και της techno να παραληρούν. Μέσα σε λίγα χρόνια, οι Pan-Pot – που αποτελούνται από τους Tassilo Ippenberger και Thomas Benedix – έχουν αναπτύξει μία επιβλητική παρουσία ανάμεσα στους κορυφαίους της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, με μια ανάβαση παράλληλη με την άνοδο της εταιρείας τους, Mobilee Records. Πρόσφατα, έδειξαν το μέγεθος των επιτευγμάτων τους με το “Confronted” EP τους που κυκλοφόρησε στην Mobilee, το οποίο ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πακέτο από remixes από τους Adam Beyer & Jesper Dahlback, Slam, Martin Landsky και Dapayk.

Μετά το booking της Anja Schneider για ένα διαβόητο party το 2005, το duo εδραίωσε μία συνεργασία με την Schneider και μέσα σε λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησαν το “Popy and Castle’ EP στην Mobilee – την πρώτη τους κυκλοφορία και την δεύτερη για την Mobilee.

Απόφοιτοι της SAE στο Βερολίνο, οι αρχικές τους μουσικές προσπάθειες τοποθέτησαν ένα προβάδισμα στην ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών πειραματισμών με minimal styling, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούσαν τους δυσοίωνους και σκοτεινούς ήχους που από τότε έχουν γίνει συνώνυμοι με το όνομά τους. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν κυκλοφορίες τους με μια σταθερή ροή από κομμάτια και remixes στην mobilee και Einmaleins, κάθε μία αποδεικνύοντας την υποχρέωση του duo για ακριβείς, κυματοειδής και κινητικούς ρυθμούς συνοδευόμενους από μια σταθερή εξέλιξη της ηχητικής τους παλέτας.

Η καθοριστική στιγμή της καριέρας τους, όμως, ήταν η κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ “Pan-O-rama”. Το πρώτο άλμπουμ καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε στην mobilee, που εύστοχα ονομάστηκε Pan-O-Rama, παρείχε μια καταπληκτική ξενάγηση 360 βαθμών της techno στους πιο twisted ήχους της, ισορροπώντας σκοτεινούς ατμοσφαιρικούς ρυθμούς με μια άψογη ελαφριά αισθητική χρειά. Χρησιμοποιώντας το ως ένα εργαστήριο των πειραματισμών τους, το άλμπουμ ήταν μια οριστική δήλωση του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος των Pan-Pot: μια επιβεβαίωση της δυνατότητας ενός ευρύτερου ηχητικού φάσματος που πρότεινε μία στροφή προς το απογυμνωμένο techno, ενώ ταυτόχρονα αναπτύχθηκε προς την κατεύθυνση μιας νέας αίσθησης της μελωδίας.

Όταν δεν είναι στο στούντιο γράφοντας μουσική ή ακούγοντας υλικό από άλλους καλλιτέχνες, τα κακά-αγόρια του παθιασμένου, κατάμαυρου techno μπορούν να βρεθούν στο δρόμο περιοδεύοντας σε ένα σχεδόν αδιάκοπο επίπεδο. Τα χορευτικώς προσανατολισμένα DJ sets τους στα οποία παίζουν back to back και χωρίς να περιορίζονται από σύνορα, δεδομένου ότι η αβίαστη μετάβαση μεταξύ techno και house, αποδεικνύοντας την κατανόησή τους στα θέλω του ακροατηρίου.

Η προθυμία τους να επεκτείνουν τα στοιχεία από τις παραγωγές τους ενώ παραμένουν βαθιά ριζωμένοι σε αυτό που κάνουν καλύτερα - κολοσσιαία, σκοτεινά techno κομμάτια που ξεχειλίζουν από θόρυβο και στατικές, έντονες bass lines, και επικά arrangements που καταφέρνουν να είναι τόσο καλαίσθητα και συγκρατημένα - αποτελεί ένα μέρος μόνο από αυτό που διαφοροποιεί τους Pan-Pot από τις ορδές των άλλων παραγωγών της techno που σήμερα πλημμυρίζουν τα ερτζιανά κύματα. Έχουν ονομάσει τους εαυτούς τους από ένα εργαλείο, αλλά η μουσική των Pan-Pot είναι τελικά κίνηση για τα σώματα και όχι για διακόπτες, ανοίγοντας συγχρόνως δρόμο σε ένα πρωτοφανή δυναμισμό στα dance floors σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.