Cleopatra Fytanidou ft Maxh Lamar. (Special Perfomance)

Αυτην τη Πεμπτη 9/5, ο f1rst θα εκπεμψει μια απο τις ιστορικοτερες εκπομπες που εγιναν ποτε στο ελληνικο ραδιοφωνο, αναμεταδιδωντας την εκπομπη του best η οποια ελαβε χωρα στις 12/12/2011.
Δυνατα μεν αλλα μελωδικα ακουσματα απο τον χορο της trance μουσικης θα σας κρατησουν παρεα για μιαμιση περιπου ωρα.
Στα decks θα βρησκονται οι Cleopatra Fytanidou και η Maxh Lamar, 2 απο της πιο ενεργες, εξελιξημες και πλεον αναγνωρισμενες ελληνιδες dj και music producers.

Cleopatra Fytanidou

H Κλεοπάτρα Φυντανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μουσική παράδοση αποτελεί κομμάτι της οικογένειάς της, αφού ο προπάππος και ο παππούς της, ήταν και οι δύο γνωστοί μουσικοί της τζαζ. Αν και ο παππούς της ζούσε στη Νέα Υόρκη, επηρεάστηκε έντονα απ’ αυτόν, κι έτσι, σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα κλασικού πιάνου και στη συνέχεια σπούδασε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία στην «SAE» Αθήνας.
Με αφορμή τη συνεργασία της με την εταιρία «Red Bull» το 2001 έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως επαγγελματίας dj. Αυτό ήταν μια καλή αρχή, όχι μόνο γιατί παίζοντας μουσική  σε πολλά κλαμπ απέκτησε εμπειρία, αλλά και γιατί είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει  σε σχεδόν  όλη την Ελλάδα.
Για πολλά χρόνια έκανε μουσικές επιμέλειες σε διάφορους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ( Aθήνα 98. 4, Flash 96.1, ET 1, NET, Mega Channel ), ενώ για ένα διάστημα ήταν υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις της δισκογραφικής εταιρίας «Polygram» στον τομέα του ραδιοφώνου.
H αγάπη της για τη μουσική δεν τη περιόρισε μόνο στο dj ing αλλά την οδήγησε να πειραματισθεί και με άλλα πεδία γύρω από αυτήν. Τον Νοέμβριο του 2003 συμμετείχε στο project «Atmosfere» της Μαρίας Βύνερ, μία live διαδραστική  αυτοσχεδιαστική παράσταση την οποία επιμελήθηκε μουσικά και ηχητικά, κάνοντας live χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων. Η παράσταση έγινε στο «Had Factory Theatre» του πανεπιστημίου του Luton στην Αγγλία. Το 2004 έκανε την ηχοληψία στην ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Πιλάβιου « KONY» η οποία και συμμετείχε στο φεστιβάλ της Δράμας. Toν Απρίλιο του 2006 επιμελήθηκε μουσικά το βίντεο της Γλυκερίας Ζάννου «Love» το οποίο συμμετείχε στο «Athens Video Art Festival» στο «Aγγέλων Βήμα» και στο 6ο Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών «Πεδίο Δράσης Κόδρα 06».
Έχει συμμετοχές σε φεστιβάλ αλλά και σε fashion show όπως:
«Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής»  στην Αθήνα (2003,2004,2005,2008), «Athens Spring Fashion Show of Oscar de La Renta» (Μάρτιος 2005), De La Guarda after show party (Φεβρουάριος 2006,) «Athens X Clusive Designers Week»: Christoforos Cotentos΄ Fashion Show (Μάιος 2007), Boy George΄ s B-Rude Fashion Show Party (Nοέμβριος 2007) ενώ έχει μοιρασθεί τα dexx με dj s διεθνούς φήμης όπως τους: Nick Warren, Silicone Soul , SCSI 9, The Flash Brothers, Mistress Barbara, Sister Bliss, Matthew Dekay, Seb Fontaine, G Pal, Superpitcher, Navid Tahernia, Terry Lee Brown Junior, Jan Carbon, Hiroshi Watanabe, Markus Schulz, Deadmau5,Booka Shade κ.ά.
To 1999 απέκτησε τη δική της ραδιοφωνική ζώνη στον KLIK f.m. και το 2002 μετακόμισε στο Best Radio


Maxh Lamar
Γεννημένη στη Βενετία της Ιταλίας, η Μάχη Λαμάρ πήγαινε στο σχολείο ένα χρόνο εκεί κι ένα χρόνο στην Αθήνα. Όταν πήγε 10 χρονών ήρθαν με τους δικούς της να μείνουν στην Ελλάδα, στα Εξάρχεια. Ο πατέρας της υπήρξε ο παγκοσμίου φήμης ταχυδακτυλουργός Λαμάρ και η μάνα της το κορίτσι στο show του. Η Μάχη μεγάλωσε με τη μουσική του Ζαν Μισέλ Ζαρ, που χρησιμοποιούσαν στα νούμερά τους.


Γύρω στα 12 ήθελε να γίνει γιατρός, αλλά ο πατέρας της, κάπως μεγάλος σε ηλικία, ανησυχούσε πως δεν θα προλάβει να τη δει απόφοιτη, οπότε τη συμβούλεψε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα όπου θα χρησιμοποιεί τη φωνή, τα χέρια και τα μάτια της. «Γιατί δεν γίνεσαι ταχυδακτυλουργός;» της πρότεινε. «Δεν θέλω να λένε ότι βρήκα στρωμένη δουλειά» του απάντησε η μικρή, «άσε που αν είναι να βρίσκομαι σε μια σκηνή προτιμώ να είμαι κάπου στο πλάι κι όχι μες στη μέση». Στα 14 της έγινε DJ. Από τα πρώτα πάρτι μέχρι τον Κλικ και τον Μπεστ, από το Άλσος και το Μπάτερι μέχρι το Τορόντο, την Ολλανδία κι όλο τον κόσμο, η Μάχη Λαμάρ χόρεψε μια ολόκληρη γεννιά στο ταψί, περνώντας μια Ελλάδα από το γραβάτα-πουκάμισο-γοβάκι-σοσόνι-μαντόνα στο σκάω-στο-πάρτι-με-τα-ρούχα-της-δουλειάς-χορός-μέχρι-πρωίας-και-πάλι-δουλειά.
Ο Πολ Όκενφολντ, οι Πρόντιτζι και η ηλεκτρονική μουσική έστελναν τον κόσμο στα βουνά, τα λαγκάδια και τις θάλασσες, «αφού δεν υπήρχαν τότε μαγαζιά να στηρίξουν την τάση». «Τώρα πια είναι αλλιώς» μου λέει η Μάχη, «γιατί να κάνουμε τους κλέφτες αφού χώροι υπάρχουν;» Η επανάσταση έγινε, οι περισσότεροι χορέψαμε, ιδρώσαμε, απελευθερωθήκαμε, τα ήπιαμε και καήκαμε όσο καήκαμε.
«Το ναρκωτικό μας είναι η μουσική και μόνο η μουσική!» Ντάξει, ρε παιδιά, η Μάχη δεν πίνει αλκοόλ εκτός από Μαλιμπού-ανανά, δεν κάνει ντρόγκια και πίνει «φραπέ γλυκό, πολύ γάλα» - είναι «λαϊκό κορίτσι, γάμησέ τα, καφενείο».

Παρόλα αυτά το ταβάνι του Άλσους έσταζε απελευθερωμένο ιδρώτα, ενώ το Πλας Σόντα με το νταρκρούμ του, το Άτομο με το κρεβάτι του, το Λάμδα με το υπόγειό του, το Τέσσερα με τα κλουβιά του, το Φαζ με τις φούστες, το Έξοντους με τα ΜΑΤ του, το Γιουμάτικ, το Φάκτορι, το Λοφτ, το Μαντ, το Κάμελ, η Βαρυμπόμπη και τα Οινόφυτα και ό,τι άλλο εξωγήινο είχε προσγειωθεί στην οπισθοδρομικά αναπτυσσόμενη Αθήνα των 90s, συγκέντρωνε παιδιά απ’ όλες τις περιοχές, εξαγρίωνε παπάδες και παπαδιές κι έκανε τις ειδήσεις των εννιά πιο σουρεάλ απ’ ό,τι ήταν. «Και τι βλέπεις;» ρώταγε ο δημοσιογράφος. «Κύκλους...» Κλάσικ.


Μετά από 28 χρόνια στα πλατό, εν όψει της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου του Λαλιώτη, της Εκκλησίας και των όποιων άλλων, της κρίσης και της δίκης του Άκη, της τρέντι μπαχαλοποίησης των Εξαθλείων (όπου το πραγματικό κουμάντο κάνουν βέβαια ποινικοί, μπράβοι και μαγαζάτορες κι όχι αντάρτες πόλεων), η Μάχη Λαμάρ επιχειρεί κι ανοίγει το Γκαράζ - ένα ορίτζιναλ κλαμπάκι, όχι house και μαλακίες. Σεμινάρια για DJs από 6μελή ομάδα θα γίνονται τις καθημερινές, καθώς και τακτικά gigs με ζωντανές μπάντες. Της πήρε 16 μήνες και 3 πρωθυπουργούς για να περάσει τη γραφειοκρατία, αλλά την Παρασκευή 12 Οκτώβρη έπαιξε στα ντεκς της, στο χώρο της, στους φίλους της για το opening party.
«Το να είσαι DJ είναι επιχείρηση - τόσοι βγάζουν λεφτά από σένα».
Η γυναίκα είναι έτοιμη να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, όλοι θα κερδίσουμε αλλά αυτή τη φορά δεν θα ’ναι τα ντιλέρια. Το κλαμπ, κύριοι, είναι καθαρό (drugfree) κι «όποιος δεν θέλει να δημιουργήσει και να συστήσει στα παιδιά τάσεις, ήχο και μουσική, τότε μάλλον δεν έχει δουλειά εκεί μέσα».


GARAGE Εμ. Μπενάκη 60, Εξάρχεια. 
Έλα μια βόλτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.