Et beats & bites by Eva Theotokatou.

Εύα Θεοτοκάτου

Η Εύα είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα τόσο του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης καθώς τη γνωρίσαμε μέσα από το Mad Tv. Η πρώτη της προσωπική συλλογή περιλαμβάνει μια ιστορία, ένα σχέδιο και 15 τραγούδια.

Συνέντευξη στη Μαρίνα Καρπόζηλου



Η πρώτη σου ραδιοφωνική εκπομπή


"Πήγαινα Δευτέρα Λυκείου σε έναν εντελώς άγνωστο σταθμό, που δεν υπάρχει σήμερα, είχα άγνοια κινδύνου, άνοιγα το μικρόφωνο και μίλαγα σαν μην υπήρχε αύριο! Θυμάμαι και το αίσθημα πληρότητας, ευτυχίας και παντοδυναμίας που με κατέκλισε αμέσως μετά. Πραγματικά ήταν από τις πιο ωραίες μέρες της ζωής μου."

My Mega

"Στο Mega κάνω μουσική επιμέλεια σε εκπομπές – project και επίσης γράφω και μουσικές για σηματάκια . Πχ το σήμα έναρξης του ‘prwino μου’ είναι δικής μου σύνθεσης."

«a story a drawing & fifteen songs»

"Εδώ και πολλά χρόνια και ακροατές από το ραδιόφωνο και τα clubs, τηλεθεατές από το Mad αλλά και φίλοι μου έλεγαν να κάνω μία συλλογή. Δεν ήθελα γιατί απλώς θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό να την κάνω για να την κάνω . Να υπάρχει σαν βιογραφικό. Ήθελα κάτι να έχω να πω. Όταν ένιωσα ότι το βρήκα το έκανα. Ο τίτλος ήρθε ακαριαία και όλα βρήκαν τον δρόμο τους."

Η ιστορία του «a story a drawing & fifteen songs» είναι η πρόγευση για ένα άλλο συγγραφικό εγχείρημα;


"Χαχα δεν ξέρω γιατί λειτουργώ πολύ αυθόρμητα. Το σίγουρο είναι ότι έχω πολλές ιστορίες κρυμμένες στα συρτάρια μου και στο μυαλό μου!"

Η επιλογή των 15 τραγουδιών


Δεν ήταν καθόλου εύκολη. Γιατί καταρχήν αντιμετώπισα το πρόβλημα του τι να αφήσω απέξω. Η συλλογή έχει 15 τραγούδια κάτι που δεν συνηθίζεται σε μονή συλλογή! Χώρεσα όσα περισσότερα μπορούσα. Έπαιξα κανονικά με τα όρια της δισκογραφικής ! Κατά δεύτερον έπρεπε να αποφασίσω αν θα είναι καινούργια δηλαδή πρόταση στον ακροατή ή παλιά , δηλαδή κατάθεση επιρροών. Επέλεξα το πρώτο . Τέλος αντιμετώπισα δυσκολίες και με τα δικαιώματα. Κάποια πολύ καινούργια κομμάτια δεν καταφέραμε ποτέ να εντοπίσουμε τον καλλιτέχνη για να πάρουμε δικαιώματα. Ήταν πολύ πιο δύσκολο απ ότι το φανταζόμουν, αλλά τελικά τα κατάφερα και Θα το ξαναέκανα.

My Blog: www.etsweetbites.gr

"Μοιράζομαι τις σκέψεις μου τις ιστορίες μου, τις αναζητήσεις και τα ευρήματα μου από το σαρφάρισμα στο internet, Οτιδήποτε με τσιγκλάει και θέλω να ασχοληθώ με λέξεις μαζί του. Το blog είναι μεγάλη εφεύρεση ! Είναι απελευθερωτικό και ότι πιο ειλικρινές έχω συναντήσει στο διαδίκτυο."


Μουσική, συγγραφή, ζωγραφική: είναι 3 μορφές έκφρασης και εξωτερίκευσης, πόσο απαραίτητο είναι για σένα το να μπορείς να μοιράζεσαι σκέψεις και συναισθήματα;


"Νιώθω ότι η φυσική μας ροπή είναι να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα. Γιατί έτσι προχωράμε και εξελισσόμαστε. Ο φόβος είναι αυτό που μας κλείνει στον εαυτό μας. Θέλει να τα έχεις βρει λίγο μέσα σου και να μην φοβάσαι να εκτεθείς. Όταν το καταφέρεις απελευθερώνεσαι. Πες, γράψε ότι νιώθεις. Και τι έγινε? Το πολύ πολύ να μην βρεις αποδέκτη. Δεν είναι αυτοσκοπός. Η διεργασία της σκέψης και η κινητοποίηση του συναισθήματος σου είναι αυτοσκοπός."

My hobby - My job. Είναι εύκολο;


"Στις μέρες μας δεν είναι καθόλου εύκολο. Θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν και οι παροτρύνσεις των ανθρώπων που τα έχουν καταφέρει είναι μειονότητα. Κακά τα ψέματα. Γι’ αυτό και αν σου κάτσει που λέει και η διαφήμιση, αν το πετύχεις πρέπει να τιμάς και να σέβεσαι την δουλειά σου. Έτσι κ αλλιώς όποια και αν είναι, πόσο μάλλον όταν η δουλειά σου ταυτίζεται με το hobby σου."

Την Παρασκευη, 2/8/2013, στις 21:30 συντονισου κι εσυ στον f1rst για μια εναλλακτικη μουσικη προταση στον κοσμο της deep house μουσικης, απο την Ευα Θεοτοκατου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.