FlashBack Report.

Οταν πρωτοξεκινησα να ακουω τετοιου ειδους μουσικη, πρεπει να πηγαινα γυμνασιο, 1η η 2ρα αν θυμαμαι καλα.

Την περιοδο εκεινη τα περισσοτερα παιδια η θα ακουγανε τα γνωστα σκυλοpop, η τα ελληνικα καψουρικα η καποιο μεταλ συγκροτημα.

Οπως και να εχει, η house μουσικη τοτε δεν επαιζε και δεν ακουγοταν πουθενα και απο κανεναν σε καθημερινη τουλαχιστον βαση, εκτος απο αυτους που ηταν του ειδους και ψαχνοντουσταν.

"Πολυ μπαπα-μπουπα", "καλα, λογια δεν εχει;", "τι ακους ρε ψυχακι;" ηταν το σιγουρο 3αρακι που θα ακουγα αν εβαζα σε καποιον να ακουσει ενα house κομματι που μου αρεσε.

Σιγα σιγα, αρχισα κι εγω να απορω. "Ρε γαμωτο, ελεγα, τι διαολο; τοσο εξω απο το κλιμα ειμαι;" Και ναι, ημουν εξω απο το κλιμα. Τωρα ομως που το ξανασκεφτομαι...so what? Γιατι να καθομαι και να σκαλωνω για κατι τετοιο;
Υπαρχουν παμπολα ειδη μουσικης τα οποια ειναι σε θεση να καλυψουν ολο το φασμα των μουσικων προτιμησεων που μπορει να εχει ο καθενας.

Αρα που ειναι το "κακο";

Και καπου εκει λοιπον, μπηκε στην ζωη μου, ο best radio (92,6 για οσους ξερουν και θυμουνται)
Ο best με εβαλε σε ενα διαφορετικο ειδος της house μουσικης και πιο συγκεκριμενα της deep house.

Θυμαμαι που καθε Παρασκευη περιμενα να παει 22:00 η ωρα, για να αναλαβει τα decks του σταθμου ο Αντριανος Παπαδεας.
Αυτο το ειδος της house στο οποιο μυηθηκα, ηταν ενεργεια, τροφη, φως και μεθαδονη ταυτοχρονα για το μυαλο μου.
Μπορουσα να ακουω ωρες ατελειωτες, να ταξιδευω σε μερη που δεν ειχα παει ποτε και...εχμ...ναι...οκ για να μην το κανουμε και πολυ μελο σταματαω εδω.

Anyway καταλαβες τι θελω να πω.

Σιγα, σιγα αυτο το ειδος μουσικης αρχισε να γινετε ιδιεταιρα γνωστο αλλα και αποδεκτο, βλεπε ασπουμε απο το χειμωνα του 2012 μεχρι το καλοκαιρι του 2013 τι εξαρση εχει παρατηρηθει.
Εχοντας στην ηγετικη θεση τον NRG Athens (88,6) (μετα το κλεισιμο του best) κανε μια βολτα και θα διαπιστωσεις κι εσυ οτι η deep house εχει γινει mainstream μιας και θα την ακουσεις ευκολα να βαραει απο fastφουνταδικα και καφετεριες, μεχρι και σε καταστηματα ρουχων.

Οι ατελειωτες ωρες ακροασης τετοιων ακουσματων, μου δημιουργησαν λοιπον σιγα-σιγα την αναγκη να μοιραστω και με αλλους funs του συγκεκριμενου ειδους μουσικης το "παθος" μου για την deep house μουσικη αλλα και για την house γενικοτερα.


Με ενα ακομα παιδι πηραμε την αποφαση να φτιαξουμε ενα webradio με αυτου του ειδους την μουσικη κατα βαση (μιας και ειμαστε και οι 2 funs της house) σκοπος του οποιου ειναι να μοιραστουμε μαζι σου την αγαπη μας για την house.

Και μιας και ειμαστε εν οψη της πρωτης μου, προσωπικης προσπαθειας mixαρισματος μιας συλλογης απο deep house κομματια, (Underground Pleasures) θα ηθελα οσοι συντονιστειτε αποψε στις 22:00 στον f1rst, (http://f1rst.listen2myradio.com/να καθησετε αναπαυτηκα στην καρεκλα-πολυθρονα-καναπε σας, με καλη συντροφια, με παρεα ενα δροσιστικο breezer, η ισως μια μπυρα και να αφησετε την μουσικη να κανει τα υπολοιπα....

Εξαλου summer's still here...

Music, is what feelings sound like.

Σας ευχoμαι καλη ακοαση.

Scriptor.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.